3 februari 2022

In 3 stappen behang met een rechte aanzet aanbrengen op de muur

Wil je behang met een rechte aanzet gaan aanbrengen op de muur? Lees dan goed onderstaand artikel door en combineer deze met één van onze andere behang instructies. Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Geschreven door Bram
Interieur adviseur bij Be Inhouse

In dit artikel leggen wij jou uit hoe jij behang met een rechte aanzet in 3 stappen eenvoudig kunt aanbrengen. Als het door jou gekozen behang een rechte aanzet heeft, moet je rekening houden met een tekening. Van een rechte aanzet is er sprake als de tekening zich op dezelfde horizontale hoogte van de banen bevindt. 

Voor het daadwerkelijk aanbrengen van het behang met een vlies of papier rug verwijzen wij jou graag naar onderstaande artikelen. 

Controleer goed of jouw behang een rechte aanzet heeft. Op de rol zelf kun je dit herkennen aan het icoon zoals links weergeven. Dit icoon vind je op de instructie die bij het behang wordt meegeleverd. Ook kun je op de productpagina van het behang op onze website vinden welke aanzet het behang heeft. 

Stap 1 – Banen op maat snijden

We beginnen met het afrollen van het behang van de rol. Op het label die bij het behang geleverd is en op de productpagina van het behang op onze website staat de hoogte van het patroon vermeldt. Met een meetlint kun je eenvoudig het patroon opzoeken en herkennen. 

Meet de eerste baan af volgens de hoogte van de muur. Houd er hierbij rekening mee hoe je het patroon graag op de muur wilt zien. Reken boven en onderaan minstens 5 cm extra. Snijd nu de eerste baan af, bij voorkeur in een neutraal deel van het patroon. 

Schuif de eerste baan naar de zijkant van de tafel en rol daarnaast de tweede baan af. Leg deze baan zo naast de eerste baan dat het patroon exact overeenkomt met de eerste baan. Herhaal dit proces totdat je de aantal benodigde banen afgesneden hebt. Nu alle banen zijn afgesneden snijd je eventuele overtollige delen van alle banen boven en onderaan weg. Let op: behoud hierbij wel minstens 5 cm extra aan beide zijden.

Stap 2 – Behang voorbereiden

Als de banen afgesneden zijn, nummer deze dan op de achterkant in de volgorde zoals deze zijn afgesneden. Nummer de positie van de banen ook op de muur. Je kunt nu gaan starten met het behangen van de banen in de juiste volgorde. 

Stap 3 – Banen aanbrengen op de muur

Voor het daadwerkelijk aanbrengen van het behang met een vlies of papier rug verwijzen wij jou graag naar onderstaande artikelen. 

Let er bij elke baan op dat het patroon mooi aansluit op de vorige baan. Wanneer je alle banen hebt aangebracht staat het patroon over alle banen op gelijke hoogte.

Video instructie

Direct starten?

Wil jij gelijk aan de slag? Dan adviseren wij jou de Arte ClearPro Behanglijm. Deze lijm wordt geadviseerd voor al het behang van Arte. 1 kg is nodig voor ongeveer 5 á 6 m2.

Toch persoonlijk advies nodig? Ik (Bram) of mijn collega’s helpen je graag!

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen paniek! Wij bieden je graag ondersteuning zodat jij jouw nieuwe behang met een rechte aanzet op de juiste manier aan kunt brengen op de muur.

Gerelateerde artikelen

  • Gratis verzending Gratis verzending
  • Persoonlijk advies Persoonlijk advies
  • Gratis achteraf betalen Gratis achteraf betalen
  • Showroom in Enschede Showroom in Enschede