15 januari 2022

Met deze 4 tips maak jij de juiste keuze uit jouw behang staal

In dit artikel helpen wij jou graag met het maken van de juiste keuze uit jouw staalaanvraag. We vertellen je waar je op moet letten en hoe jij jouw nieuwe droom behang volledig matcht met jouw interieur.

Geschreven door Nadieh
Interieur adviseur bij Be Inhouse

Je hebt de behangstalen van ons ontvangen, maar twijfel je toch nog of het behang wel de juiste keuze is voor jouw interieur? Geen probleem. In dit artikel helpen wij jou graag om deze twijfel weg te nemen en uiteindelijk de juiste keuze te maken.

Twijfel je bijvoorbeeld over de kleur van het behang of juist het patroon die het behang heeft? Matcht dit wel met jouw meubels of jouw woonstijl? Om je goed op weg te helpen geven wij jou graag vier tips waardoor je eenvoudiger de juiste keuze kunt maken.

Tip 1 – Let op lichtinval

Licht is enorm bepalend voor de kleuren in jouw interieur. Overdag valt er veel licht de woning binnen en ‘s avonds bepaalt de sfeerverlichting opnieuw de kleuren van jouw interieur. Het leuke daarvan is dat de kleuren daardoor kunnen veranderen. Maar wat als kleuren door deze veranderingen niet meer met elkaar matchen?

Onze tip: Plak het behang staal voorzichtig op de muur waarvoor het behang bedoeld is en laat het daar een aantal dagen hangen. Op deze manier kun je er rustig naar kijken en de kleuren op je in laten werken, bij zowel daglicht als ‘s avonds met sfeerverlichting.

Tip 2 – Let op de meubels en woonaccessoires

Voordat je een keuze maakt voor jouw nieuwe behang is het ook belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van de meubels (groot en klein) voor de wand die jij in gedachten hebt om te gaan behangen. Wanneer je namelijk een groot meubel voor een wand plaatst gaat dit meubel er voor een groot deel aan bijdragen hoe het effect van het behang gaat zijn.

Wanneer je een behang in gedachten hebt is het ook goed om rekening te houden met de (wand) decoratie die zich in de ruimte bevindt. Kies je voor een uitgesproken design dan is het vaak mooier om de wanddecoratie wat subtieler te houden. Je kunt dan beter kiezen voor een aantal grote items in plaats van een heleboel kleine woonaccessoires.

Tip 3 – Maak een moodboard

Het is goed om voordat je een keuze maakt voor een nieuw behang eerst na te denken over het kleurenpallet en de materialen die je na wilt streven in jouw interieur. Hierbij is het handig om dit te visualiseren in een moodboard.

Leg de behangstalen naast de kleuren en materialen die je gebruikt op de overige muren, raambekleding en meubilair. Visualiseer de stijl met beeld en voeg echte materialen toe, zoals bijvoorbeeld textiel en jouw behang staal. Zo kun je zien en voelen hoe jouw droominterieur samenkomt.

Tip 4 – Match het behang met jouw woonstijl

Het behang dat jij kiest voor je interieur kan van invloed zijn op de uitstraling van het interieur. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over de woonstijl die jij uit wilt stralen in een ruimte. Kies jij voor Basic, Design, Scandinavisch, Industrieel, Retro of Klassiek Modern? Of ga je voor een combinatie van 2 woonstijlen samen? Met behang kun je deze sfeer goed bepalen!

Twijfel je in welke woonstijl de behangstalen vallen die jij van ons hebt ontvangen? Op de productpagina van het behang zelf vind je bij ons onder de specificaties alle woonstijlen. Deze kun je ook handig filteren in de product overzichtspagina of op de pagina van de desbetreffende woonstijl.

Toch persoonlijk advies nodig? Ik (Nadieh) of mijn collega’s helpen je graag!

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen paniek! Bespreek met ons jouw wensen en de woonstijl die jij uit wilt stralen en wij helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.

  • Gratis verzending Gratis verzending
  • Persoonlijk advies Persoonlijk advies
  • Gratis achteraf betalen Gratis achteraf betalen
  • Showroom in Enschede Showroom in Enschede